NAŠI PROGRAMI

Obuka neplivača

Program obuke neplivača namijenjen je djeci od 4 godine starosti i više koja ne znaju plivati. Cilj nam je da se djeca kroz zabavu i kontinuirani rad od 15 sati nauče samostalno održavati na površini vode te da savladaju osnove disanja i kretanja kroz vodeni medij do pet metara. Plivanje je vještina važna za život, a ispravnim pristupom vaše će dijete pobijediti strahove i naučiti uživati u vodi, ali i znati što je važno za sigurno plivanje. Obuku neplivača vode educirani treneri s dugogodišnjim iskustvom rada s najmlađima.

Plivački vrtić

Program plivačkog vrtića mogu upisati djeca koja uspješno polože tečaj obuke neplivača, te sva ostala djeca u dobi od 5 do 6 godina koji su slabi plivači. Cilj ovog programa je da djeca kroz igru i treninge prilagođene njihovoj dobi uče osnove plivanja što pozitivno utječe na njihov psiho-fizički razvoj. Djeca se ujedno nauče ponašanju u grupi i poštivanju pravila sporta, grupe i trenera. Treninzi se održavaju svaki radni dan u trajanju od 60 minuta.

Škola plivanja

Program škole plivanja namijenjen je za djecu plivače u dobi od 7 do 8 godina. Nastavlja se na program plivačkog vrtića, ali se u školu plivanja mogu upisati sva djeca koji poznaju osnove plivanja, a žele usavršiti svoje plivačko znanje. Kroz treninge koji se održavaju svaki radni dan po 60 minuta, djeca uče osnove sve četiri tehnike plivanja zajedno s pripadajućim startevima i okretima. Cilj nam je i da djeca razvijaju disciplinu, samokontrolu i poštovanje prema pripadnicima grupe i trenerima.

Sportska rekreacija

Program sportske rekreacije okuplja adolescentsku djecu u dobi od 9 do 14 godina s ciljem pružanja organiziranog bavljenja sportom. Glavni cilj je djeci u spomenutoj dobi probuditi svijest o važnosti tjelesne aktivnosti te utjecati na pozitivan razvoj psihofizičkog stanja djece kroz rekreacijsko vježbanje. Tri puta tjedno organiziran je plivački trening u trajanju od 60 minuta.

Natjecateljske skupine

Natjecateljska selekcija nastavak je programa škole plivanja koji obuhvaća sve uzrasne kategorije od početnika do seniora. Plivači i plivačice su svrstani u grupe ovisno o kronološkoj dobi, te se provodi homogenizacija grupa obzirom na usvojena znanja i napredak. Plivački klub POŠK trenutno postiže zapažene rezultate u svim dobnim skupinama.

  • Početnici
  • Mlađi kadeti i kadeti
  • Mlađi juniori i juniori
  • Mlađi seniori i seniori