O KLUBU

Plivački omladinski športski klub (POŠK) osnovan je 11. travnja 1937. godine iz potrebe za zabavom i druženjem, te sa zadatkom da u istočnim predjelima Splita radi na podizanju plivačkog sporta. Do 1973. imao je zajedničke sekcije vaterpola i plivanja koje su se kasnije odvojile, ali su ostale pod krovom jednog sportskog društva. U povijesti dugoj 85 godina POŠK je iznjedrio brojne državne prvake i reprezentativce koji su na ponos samom klubu, gradu Splitu te Republici Hrvatskoj.

Plivački klub POŠK veže se uz bazen na Zenti odakle je sve i krenulo, s morskog plivališta sa startnim blokovima napravljenim od kamenih ploča s mula na Firulama. Slatkovodni bazen u kojem plivamo i danas napravljen je 80tih, a u njemu su svoje prve zaveslaje otplivali brojni Splićani. Uz stručno vodstvo Jurice Topića, današnjeg predsjednika kluba i nekadašnjeg trenera, tu su uspjehe gradili i naši olimpijci: Anamarija Petričević, Hrvoje Barić, Marijana Šurković, Smiljana Marinović i Duje Draganja.

Tijekom zimskih mjeseci treninge provodimo na bazenima Poljud, dok u ljetnim mjesecima plivamo na otvorenom plivalištu Zenta. U sezoni imamo preko 400 polaznika plivačkog vrtića, škole plivanja i sportske rekreacije, a kroz našu obuku neplivača ljeti prođe preko 200 mališana. Posebno smo ponosni na 100 registriranih natjecatelja (od početnika do seniora) koji su nam dokaz dobrog rada i garancija daljnjeg uspjeha.

Ljubav prema plivanju vodi nas u svakodnevnom djelovanju gdje se trudimo promicati plivački sport u gradu Splitu i okolici, te ga predstaviti u najboljem svjetlu s vrhunskim rezultatima. Također potičemo sport i kao način života, jer osim što želimo stvoriti vrhunske sportaše, cilj nam je odgojiti uspješne ljude za cijeli život.

STATUT KLUBA